Filippahuset overlever
Filippahuset overlever - som børnehave og som fritidshus
Hundstrup Sogne og Aktivitetsforening ånder lettet op. Læs formandens glade budskab.
Tirsdag den 11.februar besluttede Børn- og Ungeudvalget, at børnehaven Filippahuset alligevel ikke skal lukkes fra august 2014, sådan som børnehavens bestyrelse ellers havde besluttet. Det betyder, at der stadig vil være børnehave i Hundstrup! Og at vores fritidshus også kommer til at fortsætte i sin nuværende form.
 
Kæmpe indsats fra Hundstruppere og forældre
Børnehaven skulle lukkes, fordi børnetallet er for lavt i Egebjerg. Derfor blev bestyrelsen for området i slutningen af 2012 pålagt at pege på, hvilken af de fem børnehaver i området, der skulle lukke - og det blev Filippahuset. Men den beslutning er altså omgjort af politikerne efter, at Hundstrup-borgere og forældre til børn i Filippahuset har gjort en kæmpe indsats med borgermøde, læserbreve og en underskriftindsamling. Over 230 skrev under på at bevare Filippahuset, og 40 hundstruppere og forældre og børn fra børnehaven afleverede personligt underskrifterne til politikerne.
 
Institutioner gør landsbyer levende
Til Fyns Amts Avis (12.02.14) siger formanden for udvalget for børn og unge, Mette Kristensen (V): "Vi er ikke interesserede i at skulle nedlægge institutioner i områder, som profiterer godt af dem. Institutioner er med til at gøre landsbyer levende. Og så har jeg den indstilling, at det godt må koste lidt". Det var ikke et enigt udvalg, der tog beslutningen om at bevare børnehaven. Socialdemokraterne, Enhedslisten og Konservative havde hellere set, at børnehaven lukkede, og fritidshuset blev givet til Hundstrups foreningsliv.
 
Permanent løsning
Næste skridt er, at embedsmænd og politikere skal have et overblik over økonomien - for det koster ekstra penge at holde liv i de små børnehuse, frem for at lægge dem sammen til store huse. Men ifølge Mette Kristensen er der ikke tale om midlertidig løsning for Filippahuset. Til Fyns Amts Avis siger hun: "Vi vil finde en permanent løsning. Vi vil skabe ro, så forældre ikke skal gå og være nervøse for, hvad der skal ske med de små institutioner, og så de ikke vælger dem fra fra starten".
Fra august vil der ifølge administrationen kun være 18 børn i Filippahuset. Men vores vurdering er, at mange har valgt børnehaven fra, fordi den skulle lukke - og at der derfor vil komme flere børn til, når den gode nyhed om Filippahusets overlevelse spreder sig.
Tak til alle, som gjorde det muligt!
 
Pia Duus Jensen
formand for Hundstrup Sogne og Aktivitetsforening
13-2-2014 - Peter Frostholm
Lars Nissen, Rantzausminde skole spørger:
Bredt budgetforlig
Med løgnen som våben
Lunde kursuscenter
Mod - mening - muligheder
Skærmtrold!
Pressemeddelelse Fra Liste T, SF og Socialdemokraterne
En tur i baljen
Man skal ikke kaste med æbler...
Det hele faldt til jorden
Åbne arme eller sund skepsis?
Så er det nu fru Ullemose!!!
budgetaftale mellem A, F og T
Rivejernet hakker og skuffer
Idræt i udskolingen
Idrætsskoleprojektet i udskolingen
Gårdhavemøde
Debatmøde om bibliotekets fremtidMindehøjtidelighed på torvet
Svendborg-projektet
Bilag
KOMMUNALBESTYRELSES MØDE D. 07. OKTOBER 2014
Solceller på tværs
budgetaftale mellem A, F og T
Budgetaftale
Borgerlige grupper sejler rundt uden kompas og kaptajn
Filippahuset overlever
Trapperne vaskes oppefra!
Æblet kan falde for langt fra stammen
Vær realistisk!
Boomerang! BANG.
Vrøvl Mylenberg
Læserindlæg til FAA
Budgetforlig
Budgetmøde på Facebook
Kommuneplan - borgerinddragelse
Kommunalbestyrelsesmedlemmer i Svendborg udtaler:
Fillippahuset lukkes
Visionsgruppen for Landdistrikter

Alle emner