Rivejernet hakker og skuffer

I begyndelsen af sommerferien gav jeg Dorthe Ullemose (DU) 2 konkrete udfordringer, som kunne løses henover sommeren. Nu vender hun så tomhændet tilbage. DU fik lige så lidt som DF sat aftryk på den økonomiske aftale mellem KL og regeringen. Et velfærdsløft på 0,8 % til landets kommuner ville sikre ca. 22 mio. kr. mere til Svendborg Kommune, det er blevet vendt til et minus på 28 mio. kr. Altså er der 50 mio. kr. til forskel fra det DF lovede i valgkampen til realiteterne, når budgetlægningen inden længe tager fart. Dem kan man naturligvis godt forsøge at overdøve, men udfordringerne består uanset hvor højt DU råber.

”Der er ikke plads til gaveregn, når Folketingets partier i efteråret skal lande en finanslov for næste år,” konstaterer landets statsminister i dag. Det er da meget sympatisk, at DF vil forsøge at få ældremilliarden tilbage på budgetterne, men hvorfor lod de den forsvinde, hvis det er så meget hjerteblod for DF? Det gavner i øvrigt ikke så meget, at finansloven måske indeholder en mia. kr. til ældreområdet, for de kommunale budgetter er for længst vedtaget inden finansloven bliver det, men det er sådan noget teknisk noget, som en uerfaren politiker nok ikke helt fanger.

For at give en fornemmelse for, hvor stor forskellen er mellem DFs løfter og de kolde realiteter kan man se på, hvad vi i Svendborg kan finansiere med 50 mio. kr.: Driften af alle dagplejepladser koster i omegnen af det beløb, Nymarkskolens driftsudgifter under et kan dækkes af 50 mio. kr. osv. Der er altså tale om ganske drastiske beløb udover de besparelser som DF også sidste år var med til at beslutte for 2016.

Hvordan DU så med et fingerknips finder en lille million kr. til brandstationen i Gudme får stå hen i det uvisse indtil andet er bevist. I øvrigt var udfordringen ikke at belaste det kommunale budget, men sikre at aftalen om en reduktion af beredskaberne på landsplan skulle rulles tilbage gennem et solidt stykke arbejde i folketinget.

2 gyldne chancer for at spille en afgørende rolle – begge forpassede, jeg glæder mig til, at DU spenderer en ”kvajebajer”, det er sædvane, når man på boldbanen misser så oplagte chancer for at score.

Venlig hilsen

Arne Ebsen

I øvrigt kan mit indlæg til DF læses på danskekommuner.dk//blog

9-8-2015 - Arne Ebsen
Lars Nissen, Rantzausminde skole spørger:
Bredt budgetforlig
Med løgnen som våben
Lunde kursuscenter
Mod - mening - muligheder
Skærmtrold!
Pressemeddelelse Fra Liste T, SF og Socialdemokraterne
En tur i baljen
Man skal ikke kaste med æbler...
Det hele faldt til jorden
Åbne arme eller sund skepsis?
Så er det nu fru Ullemose!!!
budgetaftale mellem A, F og T
Rivejernet hakker og skuffer
Idræt i udskolingen
Idrætsskoleprojektet i udskolingen
Gårdhavemøde
Debatmøde om bibliotekets fremtidMindehøjtidelighed på torvet
Svendborg-projektet
Bilag
KOMMUNALBESTYRELSES MØDE D. 07. OKTOBER 2014
Solceller på tværs
budgetaftale mellem A, F og T
Budgetaftale
Borgerlige grupper sejler rundt uden kompas og kaptajn
Filippahuset overlever
Trapperne vaskes oppefra!
Æblet kan falde for langt fra stammen
Vær realistisk!
Boomerang! BANG.
Vrøvl Mylenberg
Læserindlæg til FAA
Budgetforlig
Budgetmøde på Facebook
Kommuneplan - borgerinddragelse
Kommunalbestyrelsesmedlemmer i Svendborg udtaler:
Fillippahuset lukkes
Visionsgruppen for Landdistrikter

Alle emner